Ellen Pieterse

All I ever want to do is what I am: a singer.

 
EllenPieterse1

Biografie

Ellen Pieterse is een veelzijdige zangeres die zich na haar conservatorium opleiding klassieke zang heeft geschoold en ontwikkeld tot een all-round performer die zich als een vis in het water voelt in muziektheatervoorstellingen. Het vormt voor haar een uitdaging om in één programma zowel klassieke alsook lichte muziek te combineren.
Daarnaast is Ellen een veelgevraagd zangpedagoog. Een belangrijk deel van haar studenten vindt een plaats op de conservatoria in Nederland of heeft inmiddels een (vocale) studie afgerond. Zij is docent ‘techniek lichte muziek’ van de afdeling Muziek Theater van het ArtEZ conservatorium in Arnhem en als gastdocent verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.
Naast haar gedegen klassieke opleiding volgde ze diverse opleidingen in zangtechnieken voor lichte muziek, drama, tv en film-acteren. Sinds 2011 wordt ze gecoacht door Neil Semer (New York) en Roberta Cunningham (Berlijn).
Zij zong hoofdrollen in diverse professionele muziektheater en opera-producties waaronder ook vele voorstellingen voor kinderen. Ze werkt regelmatig als solist in binnen- en buitenland en is verbonden aan diverse solisten-ensembles waaronder Muziektheater ImpAkt en Vocaal Theater Vox. Tevens is ze als kernlid verbonden aan verschillende professionele koren in Nederland met wie ze aan een tiental cd-opnames meewerkte.
Zij zong talloze thematische liedrecitals met verschillende pianisten. Met pianist Frank Fahner brengt zij een recital met vooral klassieke liederen en verzorgt ze literaire concerten, samen met de succesvolle schrijfster Josha Zwaan. Ook levert zij concerten op maat zoals het verzorgen van muziek bij huwelijksvoltrekkingen en uitvaarten. Haar eerste solo-album is de cd STER met nieuwe liedjes voor kinderen die ze opnam met gitarist Marcel Verheugd.  Ze speelde de hoofdrol in een korte experimentele film Locolot.
 
 

AlS JE ZINGT BEN JE PER DEFINITIE MOOI.
GEDRAAG JE DAAR OOK NAAR!

Ellen-roosEen passie voor lesgeven.

Met ruim 15 jaar ervaring in het onderwijzen van zangtechniek aan enthousiaste (amateur) zangers, kan ik me geen leven zonder lesgeven voorstellen. Het geven van zangles is voor mij synoniem met mensen laten groeien tot hun volle potentieel als artiesten en als personen. Dat levert een boeiende interactie op tijdens de lessen die ik niet meer zou willen missen.

Ik geef les aan tieners en volwassenen, professionele musici en amateurs, professionele zangers, singer/songwriters, vakstudenten en aankomend vakstudenten.
Zij studeren bij mij de disciplines KLASSIEK, MUZIEKTHEATER, MUSICAL, en/of POP.

Ik ben nieuwsgierig naar de mogelijkheden van ons meest persoonlijke instrument en blijf mezelf als zangeres en zangpedagoog ontwikkelen.

 
 

Contact 

Ellen Pieterse
Kokstraat 21

7211 AN Eefde

06-28870492
0575 – 546777

ellenvocalartist@gmail.com

Home